Your Community Bookstore
10
Roman | Manusia Sepi Tempatnya Di Bulan - Anas Mohd
RM19.80 RM22.00
Roman | Manusia Sepi Tempatnya Di Bulan - Anas Mohd
Price RM19.80 RM22.00
Product SKU 9789671557259
Brand Roman
Size (L x W x H) 15 cm x 2 cm x 18 cm
Availability In Stock
Quantity
Description

Yang sedang melambai-lambai dari seberang jalan adalah kakak sulungku, dia tidak madi sejak semalam dan mungkin juga hari-hari sebelumnya, bau tubuhnya amatlah hamis, semakin menghampiri kambing. Adik bongsuku, Kuki, yang sedang memegang erat tanganku, khuatir teramat jika kakaknya, bila-bila masa sahaja boleh berubah menjadi seekor kambing. (Kakak Kami Kambing)

Saya rasa kelakar bila Amin kata dia sakit kepala namun turut bersimpati kerana bila kita dilanda sakit yang sebegitu pada semuda ini, kita selalunya tak hidup lama. (Sakit Kepala)

"Keturunan aku tiada pentidur, tak ada satu pun dari keluarga kita yang mengatur hidupnya macam resmi penguin; jantan menjaga telur, betina mencari makan!" (1997: Bau Tangan Ibu)

Di dalam koleksi cerita ini, Anas Mohd ialah pemandu bas yang tersesat jalan dan dia tak peduli. Dia hanya peduli tentang penumpang-penumpangnya yang terbentuk daripada pelbagai karakter. Sepi, tersisih, oportunis, repulsif, canggung dan naif. Anas memberikan kita cerita-cerita mereka dengan bahasanya yang mudah, lucu dan tak terduga.

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews