Your Community Bookstore
RM23.75 RM25.00
Penagila Tulisa | Didera Hujan - Muhd Nurzharif
Price RM23.75 RM25.00
Product SKU 9789671447000
Brand Penagila Tulisa
Size (L x W x H) 13 cm x 3 cm x 19.5 cm
Availability In Stock
Quantity
Description

Turunnya butir-butir air dari langit menjadi saksi bahawa senyumannya itu mampu menutup luka -luka lama dan berupaya menghidupkan satu lagi senyuman yang betul-betul di hadapan matanya.

Sebagaimana proses terjadinya hujan, sebegitulah proses pengenalan hati antara Zhafran dan Nidia. Hujan itu tidak akan jatuh menyembah bumi jika tuhan tidak mengkehendaki, walaupun proses itu berlaku dengan sempurna…”

***

‘Didera hujan’ seperti dipukul, dipijak, dibelasah oleh hujan.Tetapi itu menurut hatinya yang tidak rasional berbanding akal fikiran.Hujan adalah saksi ditimbulkan tuhan yang menyatakan bahawa hidup, mati, jodoh pertemuan itu di tangan tuhan.Hujan yang mendera tubuh kesemua orang yang diperlukan.Ketidaksenangan hati sering menyalahkan hujan semata-mata. Tidak ada apa yang mahu diharapkan, hanya membawa kebodohan diri dan terus dibelenggu sepi sehari-hari. Keraguan yang selalu timbul di benak hati terus terbawa atas segala tingkah laku .Dengan bantuan waktu, sedikit demi sedikit kebodohan hati dapat dilenyapkan. Sehinggalah satu hari yang dia merasakan bahawa itulah satu-satunya hari yang memberi kesan terhadap perubahan corak senyumannya.

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
Tags: didera hujan