Your Community Bookstore
RM30.00
Hasreeyati Ramli | Hello, Jangan Tapau Cinta Ku
Price RM30.00
Product SKU 9789671389522
Brand Hasreeyati Ramli
Size (L x W x H) 12.5 cm x 19.5 cm x 3 cm
Points Needed 30
Availability In Stock
Quantity
Description
  • Paperback
  • 435 pages
  • Published 2016 by Hasreeyati Ramli
  • ISBN 9789671385

Cerita mengisahkan tentang seorang gadis, Ain Dheya dari kampung dari keluarga susah yang datang bekerja di bandar. Memandangkan keluarganya susah, dia memang amat penjimat orangnya. Dan sifat yang paling tidak dapat dikikisnya ialah sifat tapau.
Ash Fayyad, seorang anak hartawan yang pemboros, suka menyakitkan hati orang di sekelilingnya dan sombong.
Kisah antara mereka berdua bermula apabila Ash Fayya menawarkan wang upahan bernilai Rm 50,000.00 untuk sesiapa sahaja yang sanggup menjaga adik perempuannya yang berkerusi roda sementara kedua orang tuanya mengerjakan Haji di Mekah selama sebulan.
Tiada siapa yang sanggup menjaga adiknya yang perengus itu, termasuklah beberapa orang gaji yang sudah berhenti sebelum ini. Malah teman wanita Ash Fayyad sendiri tidak sanggup untuk membantu menjaga bakal adik iparnya itu.
Ain Dheya yang amat memerlukan duit itu sanggup menjaga adik perempuan Ain Fayyad kerana terdesak memerlukan duit untuk membayar hutang sewa tanah kedua orang tuanya dan jika tidak membayarnya seluruh keluarganya akan dihalau dari rumah yang mereka duduki sekarang ini.
Bermacam-macam peristiwa yang terjadi selama Ain Dheya berada di rumah Ash Fayyad. Hinggakan huru-hara jadinya satu rumah itu.
Berputikkah cinta yang tak masuk dek akal antara Ain Dheya dan Ash Fayyad nanti?

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews